Wat is marketing automatisering?

Hoe kan marketing automatisering helpen bij het op een strategische manier uitvoeren van online marketing activiteiten? In 5 minuten weet je het.

automatiseer marketingtaken

Maak gebruik van automatiseringstechnologie om veelvoorkomende marketingtaken automatisch uit te voeren. Het verzenden van e-mails, het publiceren van artikels, het plaatsen van berichten naar online distributiekanalen en hoe dat allemaal in verbinding staat met lead nurturing programma’s, campagnetracking en crm: wij leggen je in 5 minuten uit waarom wij marketing automatisering implementeren in je bedrijf.

Online zijn er veel meer mogelijkheden om mensen te bereiken. Maar deze toename in mogelijkheden betekent ook dat het werk dat bedrijven moeten doen is toegenomen.

En als je contactgegevens verzameld in een databank, dan moet je deze contacten vaak nog omzetten naar klanten. Al deze taken handmatig uitvoeren zou een gigantische onpraktische inspanning zijn.

Marketing automatisering met behulp van Salesforce, Simplicate CRM- en projectsoftware en andere tools, zorgt voor operationele efficiëntie en schaalvergroting bij het uitvoeren van deze taken, zodat de inkomsten uit online marketingactiviteiten worden verhoogt.

Marketing automatisering voedt je leads met inhoud die is afgestemd op hun behoeften. En het stelt je bedrijf in staat om sneller en eenvoudiger op te schalen.

Marketing automation software

Strategische visie doe je op door kennis op te doen, zodat je een begrip ontwikkeld voor de marketingbeslissingen en investeringen die er moeten worden gemaakt. Dit begrip doe je op met bijvoorbeeld een presentatie over SEO, business en branding. Daarnaast is inzicht krijgen in wat er daadwerkelijk gebeurt in jouw specifieke situatie essentieel, als je het maximale wilt halen uit je campagnes. Analytics registreert wat je doelgroep daadwerkelijk doet, maar het is een lastige taak om campagneresultaten voor elk kanaal afzonderlijk te bekijken en de geleerde lessen toe te passen op toekomstige inspanningen.

Marketingautomatiserings-software centraliseert de gegevens in een database, zodat je ziet hoe een online marketingstrategie presteert op verschillende zoom levels: op strategisch niveau of met de focus op een specifieke tactiek of kanaal.

Met de analytics data vanuit je marketing automation tool, maak je gemakkelijk aanpassingen in de campagnes om ze verder aan te scherpen.

Met A/B-testen laat je reeds goed presterende campagnes nog beter presteren op pagina’s waar de lead actie moet worden uitgevoerd. De zogenaamde landingspagina’s presenteer je in twee versies aan je doelgroep segmenten. Op deze manier test je verschillende elementen tegenover elkaar: aanbiedingen, kleuren, teksten, afbeeldingen, videos, layouts, etc.

 Wat doet een digitale marketeer:

  • Regelmatig publiceren
  • Optimaliseren voor Search (SEO)
  • E-mailmarketingcampagnes versturen
  • Content maken en op social media zetten
  • Betaalde advertentiecampagnes beheren
  • Data analyseren en strategie aanpassen

Met marketing automatisering kan je bedrijf op meerdere plaatsen tegelijk zijn. Publicaties, social media kanalen, e-mails, aanmeldformulieren en belacties, afsprakenplanning: marketing automatisering geeft je de tools om ze achter de schermen te beheren.

Met de strategisch verzamelde klantgegevens is het mogelijk om effectieve doelgroepsegmentering toe te passen voor bijvoorbeeld: productlanceringen, webinars en exclusieve promoties. Dit maakt het mogelijk om campagnes te personaliseren.

Uiteindelijk kan automatisering de bedrijfsvoering en de verkoopafspraken voor elk bedrijf aanzienlijk verbeteren. Een nieuwe lead zet direct een workflow in gang die de klant onmiddellijk ontvangt.

Een marketingbureau zou zich moeten willen inzetten voor de winstgevendheid van je bedrijf. Built on Success kan daarbij helpen met marketing automatisering.

KORTING

Website kwaliteitscheck

20%

per sitebeoordeling

  • Beoordeling binnen 1 week
  • Strategisch maatwerk advies rapport
  • Geen verdere verplichtingen

Online ICT-product development

strategy-First SEO Consultancy

Dave Leeflang aan de telefoon met een klant van Built on Success

Alles voor je Online ICT project

Projectplanning, ontwikkeling, oplevering, onderhoud, training, optimalisatie en promotie.

Scroll naar top