Wat kost een websitebouwer?

Wat kost het maken van een website door een professionele websitebouwer? Ontdek welke factoren er invloed hebben op de prijs die een websitebouwer vraagt voor het ontwikkelen van een website. Ben jij op zoek naar een betrouwbare webbouwer? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Wat kost een website?

Het laten maken van een website door een websitebouwer kan al vanaf 600 euro. Het prijsbereik voor het laten maken van een website begint bij 600 euro, tot 10.000 euro en hoger. De ontwikkelingskosten voor het laten maken van een website door een professional variëren en zijn hoofdzakelijk afhankelijk van de beschikbare tijd, de technische kennis en het creatief talent als belangrijkste factoren.

Daar komen verschillende kosten bij, onder andere: licentiekosten, serverkosten, onderhoud, toevoegingen en aanpassingen, zoals deze worden overeengekomen in het Service Level Agreement (SLA).

Is er sprake van een reeds bestaande website die moet worden vervangen? Dan is er mogelijk sprake van een website migratie. Een migratie van een website moet goed worden voorbereid en worden uitgevoerd door een SEO specialist, om het risico van een verlies van omzet te helpen beperken. Dit betekent extra werk en oplopende kosten. Laat een goedlopende webshop nooit zomaar vervangen door een webbouwer, zonder advies in te winnen bij een ervaren SEO specialist.

Bij het maken van een website houden we rekening met grofweg vijf kostenposten:

  1. Website setup (nog voordat we beginnen met design of content)
  2. Leren hoe je de website gebruikt
  3. Layout design
  4. Content creatie
  5. Service en onderhoud

Je kunt een ontwerper inhuren om een vooraf gemaakt sjabloon aan te passen tot iets unieks. Of als je echt iets speciaal wil, dan ga je voor een volledig custom made webdesign waarin je elk ontwerp kunt laten zetten dat je maar wilt.

Het ontwerp is het framework van de inhoud. Bij goedkopere websites maak je de inhoud die op de pagina’s moet komen doorgaans zelf.

Het liefst heb je de inhoud voor de pagina’s al ongeveer klaar, voordat je het intakegesprek met de websitebouwer ingaat. Zodat de websitespecialist rekening kan houden met: de grootte van de tekstvakken op de pagina’s, eventuele video’s die op de website moeten komen, de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van de website, de uiteindelijke vindbaarheid van de websitepagina’s en de keuze voor- en ontwikkelduur van technische website-elementen

Wat kost het onderhouden van een website?

Voor het onderhoud van de website moet je rekening houden met een kostenpost van minimaal 500 euro per jaar, wanneer er geen grote aanpassingen zijn aan het design, of aan de werking van de website. De kosten voor het onderhoud lopen op met het stijgen van servicegraad die in de SLA vastgelegd staat. De servicegraad is onder andere afhankelijk van de performance-vereisten en de technische complexiteit van de website en van de hosting omgeving.

Onderdeel van deze kosten zijn verschillende licentiekosten voor het gebruik van software en diensten van derde partijen. Ook het aantal contactmomenten en de manier van communiceren zijn van invloed op de periodieke kosten voor het onderhouden van je website.

De kosten voor het laten maken van aanpassingen en het oplossen van ongebruikelijke problemen, bijvoorbeeld veroorzaakt door een derde partij of door de klant zelf, moeten door de webbouwer ook zijn vastgelegd in een professionele service level overeenkomst (SLA).

Als er sprake is van een website-installatie, waarbij het periodieke onderhoud niet bij de webbouwer ligt, dan bestaat geen langdurige overeenkomst met de websiteleverancier. De webbouwer installeert in dat geval de website, doorgaans gemaakt op basis van een reeds bestaande template, in een content management systeem (cms), zonder daarbij een langdurige verplichting met de klant aan te gaan. De gemiddelde prijs van een kale website-installatie op basis van een template is 250 euro. Het onderhoud en de eventuele aanpassingen moet de klant in dat geval zelf doen.

Wil je een website kopen?

Sta dan goed stil bij het doel van de website. Om je doel te behalen is het onverstandig om te kiezen voor een kale website-installatie. Je hebt de hulp van professionals nodig om een High Performance Website eventueel met een webshop te ontwikkelen op basis van een duidelijke visie. Built on Success denkt Strategy-First bij de ontwikkeling van websites en helpt je bij het halen van groeidoelstellingen. Ben jij op zoek naar een betrouwbare webbouwer?

Wil je een website laten maken? Maak vrijblijvend een afspraak en we vertellen je graag over het unieke klantgerichte ‘Client Centric Web Development’-proces van Built on Success.

KORTING

Website kwaliteitscheck

20%

per sitebeoordeling

  • Beoordeling binnen 1 week
  • Strategisch maatwerk advies rapport
  • Geen verdere verplichtingen

Online ICT-product development

strategy-First SEO Consultancy

Dave Leeflang aan de telefoon met een klant van Built on Success

Alles voor je Online ICT project

Projectplanning, ontwikkeling, oplevering, onderhoud, training, optimalisatie en promotie.

Scroll naar top